lauantai 1. marraskuuta 2014

Aurinkoista pyhäinpäivää

Ihana ilma ulkona. Aurinko paistaa, muutama pakkasaste ja maa kuurassa. Kävimme koirien kanssa pienen metsälenkin raikkaassa ilmassa.
Tällä viikolla ostin callunat, kävin metsästä sammalta ja käpyjä ja tänään olisi tarkoitus rakentaa muutama kukka asetelma. Kaupasta lähti mukaan myös uusi lyhty.
Kiersin viikolla myös pari kirpputoria, mutta sieltä ei oikein mitään joulujuttuja löytynyt :/
Kaupasta sen sijaan tarttui mukaan ensimmäinen joululehti ja Valion talvipäivä mehua, joka oli hyvää. Ihanaa kun saa maistaa joulun makuja.
Kotiin en ole joulua vielä alkanut rakentamaan, yhtään jouluvaloakaan en ole vielä laittanut. Yritän malttaa vielä hetken. Naapureissa on näkynyt jo jokusessa ikkunassa jouluvalot. Kyllä ne tässä pimeydessä piristää.
Pikkuhiljaa täytyisi alkaa siivoamaan joulua varten. Käydä kaapit läpi jne..Joka vuosi siivoan kaikki paikat keväisin ja ennen joulua. On ihanaa sitten jouluna rauhoittua ja rentoutua kun kaikki paikat on siivottu ja puhtaina.
Muistan kun menin vanhempieni luokse ennen joulua ja autoin kotona joulusiivouksessa. Sauna pestiin vasta paria päivää ennen aattoa. jotta oli jouluna puhdas sauna missä kylpeä ja vastoa. No tänä vuonna teen sen täällä. Yritän säilyttää tietyt vanhat perinteet, vaikka antaisin mitä vain, jotta voisin palata entiseen.
Eilen illalla kävin hautuumaalla viemässä kynttilän muualla haudatuiden muistopaikalle. Siellä oli ihan hiljaista ja rauhallista. Kynttilöitä oli jo paljon ja näky oli kaunis.
Oikein rentouttavaa pyhäinpäivää kaikille

-Kristiina-

2 kommenttia:

  1. Pyhäinpäivä meni jo, mutta kiitos sinulle joka tapauksessa.
    Tekstiäsi lukiessani ajattelin, että tuntuu kuin itse olisin ollut kertojana. Suunnitelmasi ja ajatuksesi ovat kuin itselläni nuorempana Suomessa asuessani.
    Hyvät muistot ja perinteet merkitsevät paljon. Yksinkin ollessa.
    Toivon sinulle siunattua ja lämminhenkistä joulun odotusta! Tulen seuraamaan blogiasi mahdollisuuksien mukaan.

    VastaaPoista